Skip to content

25.01.2024

Sitoudumme vähentämään aiheuttamaamme ympäristökuormitusta.

Ekokompassi

Suomen Luonnonsuojelusäätiön omistama Ekokompassi on sertifikaatti, joka kertoo organisaation panostuksesta ympäristövastuunsa kantamiseen. Sertifikaatti myönnetään yrityksille, jotka ovat tehneet Ekokompassi-suunnitelman ja läpäisseet riippumattoman asiantuntijan tekemän auditoinnin. Ekokompassi edellyttää vuosittaista raportointia sekä kehityksen seuraamista ja tavoitteiden päivittämistä. Ekokompassin saaneiden toimijoiden ympäristötyötä tarkastellaan viiden vuoden välien uusinta-arvioinnissa.

&& ympäristölupaus

Sitoudumme vähentämään aiheuttamaamme ympäristökuormitusta. Olemme mukana Espoon kaupungin kestävän kehityksen tavoitteessa olla hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä.

Ympäristötavoitteemme on jaettu teatterimme tiimeille, joista jokainen kantaa vastuunsa resurssien viisaasta käytöstä omalla toiminta-alueellaan. Olemme aloittaneet toimenpiteet energian ja materiaalien kulutuksen, hävikin sekä teatterin matkustuspäästöjen vähentämiseksi. Sitoudumme myös yleisömme ympäristötietoisuuden lisäämiseen. Viestimme aktiivisesti siitä, mitä saamme aikaan. Kutsumme myös vierailijamme, yhteistyökumppanimme ja yleisömme mukaan ponnistelemaan yhteisen asian puolesta.

Tiedostamme, että ympäristöön liittyvät valinnat ovat monitahoisia. Sen vuoksi koulutamme henkilöstöämme, otamme asioista selvää ja haastamme itsemme toimimaan ekologisesti parhaan mahdollisen tietomme ja osaamisemme mukaan.

Viisi konkreettista tavoitetta:

• Sähkön kulutuksen vähentäminen 5 % vuoden 2019 tasosta vuoteen 2027 mennessä
• Liikkumisen päästöjen vähentäminen
• Materiaalien ympäristökuorman pienentäminen
• Ravintolatoiminnan ympäristökuorman pienentäminen
• Ympäristöviestinnän vaikuttavuuden kasvattaminen

Yhteisellä asialla

Myös yleisömme pääsee mukaan talkoisiin. Bar Juorussa on luovuttu lihatuotteista ja ulkomaisia tuotteita on korvattu kotimaisilla tuotteilla. Ruokahävikki pyritään minimoimaan.

Yritämme myös tehdä julkisilla saapumisen mahdollisimman helpoksi. Tällä hetkellä neuvottelemme paremmasta opastuksesta Tapiolasta, jotta teatteriin julkisen liikenteen valitseminen olisi helppoa.

Pyydämme myös kaikkia meillä käyviä vinkkaamaan meille parannusehdotuksia!

Kuva: Asphodelin niityt / Jo Hislop