Skip to content

Minna Craucher

17.9.-14.12.

Genre

 • Musikaali

Kieli

Suomi

Ikäsuositus

12+
Musikaali vallasta ja vallattomuudesta
Toista video
Pysäytä video
 • Näyttämö

  &Revontuli
  Palvelut ja saapuminen

 • Kieli

  suomi

 • Tekstitys

  suomi ja englanti mobiilisovelluksella

 • Huomiot

  Teatteriusvaa, kirkkaita välkkyviä valoja

 • Saavutettavuus

  Pyörätuolipaikat, saattajan ja tulkin paikat teatterin lipunmyynnistä
  Lue lisää

Näyttelijä Roosa Söderholm polvillaan teatterin näyttämöllä, kädessä pitkä helminauha.

Tietoa

Sanottua

”Luin Minna Craucherista ensimmäistä kertaa vuosia sitten ja hänen hahmonsa jäi kiehtomaan minua. Ajattelin kuitenkin, ettei Minna sovi näytelmän hahmoksi. Eihän hän ole tehnyt mitään yhteiskunnallisesti merkittävää, päinvastoin. Miksi tehdä esitys naisesta, jonka moni aikalainen halusi unohdettavan ikuisesti? Minnan tarina ei kuitenkaan jättänyt minua rauhaan. Siitä ei tuntunut saavan otetta. Tajusin, että aihe kiehtoo minua ristiriitaisuutensa vuoksi. Toisaalta Minna on paatunut huijari ja moraaliton rikollinen, mutta toisaalta hän on heikkoon asemaan syntynyt nainen, joka ei suostunut alistumaan ennalta määrättyyn kohtaloonsa. On katsojan itsensä tulkittavissa, onko hän lopulta sankari vai antisankari.” Aino Pennanen
Esiintyjien energia oli nuorekas, valloittava ja karismaattinen! Vasta kun esiintyjät näki lavalla vierekkäin, tajusi kuinka upea kemia heillä on. Tuli sellainen fiilis, että tässä musikaalissa näyttelijät tulevat todella laittamaan kaikkensa peliin. Odotan esitykseltä sydäntä puristavaa draamaa, laadukkaita musiikkinumeroita suurilla crescendoilla, sekä paljon naurua. Yleisökommentti teosesittelystä
Kuusi näyttelijää esityksestä Minna Craucher

"Olen kuka haluan"

Käsikirjoitus

Aino Pennanen

Säveltäjä, musiikin harjoituttaminen ja vastaava kapellimestari

Eeva Kontu

Ohjaus

Riikka Oksanen

Pukusuunnittelu

Tiina Kaukanen

Lavastaja

Tinja Salmi

Valosuunnittelu

Ville Mäkelä

Äänisuunnittelu

Tony Sikström, Aleksi Maunuvaara

Rooleissa

Laura Hänninen, Petrus Kähkönen, Jussi-Pekka Parviainen, Roosa Söderholm, Robert Kock, Miiko Toiviainen

Valokuvat

Darina Rodionova

Esitysoikeuksia valvoo

Nordic Drama Corner Oy

Hinnasto

 • Peruslippu42 €
 • Kimppalippu 4+39 €
 • Eläkeläinen37 €
 • Ryhmälippu 20+37 €
 • Ennakkonäytös 17.9.28 €
 • Opiskelija, työtön tai alle 25 v25 €
 • Opiskelija tai alle 25 v. keskiviikkoisin, myynnissä 5 päivää ennen 12 €
Minna Craucherin jalanjäljissä

Opastettu kävelykierros  Helsingin Töölössä to 12.9. klo 18
Ilmoittaudu

Minna Craucherin jalanjäljissä

Opastettu kävelykierros  Helsingin Töölössä su 29.9. klo 15
Ilmoittaudu

Tuoksuton näytös to 31.10.

Näytös on suunnattu erityisesti allergisille ja tuoksuyliherkille. Pyydämme saapumaan täysin ilman hajuvesiä, partavesiä ja muita hajusteita. Näytöksessä voidaan käyttää teatteriusvaa.

K-18 näytös pe 29.11.

Näytökseen on 18 vuoden ikäraja. Bar Juorusta ostetun juoman saa ottaa mukaan katsomoon.

Aino Pennanen

Aino Pennanen on helsinkiläinen näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Hänen viimeisimpiä töitään ovat Ryhmäteatterissa 2023 ensi-iltansa saanut Valeäidit ja Miiko Toiviaisen ympäri Suomea esittämä monologinäytelmä Kepeä elämäni. Aino on lisäksi käsikirjoittanut muun muassa Teatteri Takomoon, Ylen Radioteatteriin, Tampereen Työväen Teatteriin, Teatteri Vanhaan Jukoon ja Saimaan Teatteriin.

Aino Pennanen.

Eeva Kontu

Eeva Kontu on säveltäjä ja teatterikapellimestari. Eeva on opiskellut musiikkiteatteria mm. Lontoossa Royal Academy of Musicissa (Master of Arts Musical Theatre) ja Tampereen ammattikorkeakoulussa. Hän aloitti työuransa teatterimuusikkona vuonna 2000 ja kapellimestarina vuonna 2005. Hän on työskennellyt yli neljässäkymmenessä musiikkiteatteriteoksessa. Hän on säveltänyt musikaaleja, oopperan sekä elokuva- ja kuunnelmamusiikkia, joista viimeisimpänä oopperan Armi – vahvan naisen muotokuva (Ilmajoen Musiikkijuhlat 2023). Kontu on johtanut musikaaleja mm. Helsingin kaupunginteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja Turun kaupunginteatterissa. Hän on ollut perustamassa uutta Musiikkiteatterifestivaalia, jonka taiteellisena johtajana hän toimii. Lisäksi hän toimii musiikkipalveluyhtiö MD Companyn hallituksen puheenjohtajana ja YLE Aamun Jälkinäytöksen vakituisena raatilaisena. Hänelle on myönnetty Olavi Veistäjä -palkinto.

Eeva Kontu.

Riikka Oksanen

Riikka Oksanen on helsinkiläinen freelance-ohjaaja. Hän on suorittanut maisterin tutkinnon Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ohjauksen koulutusohjelmassa. Riikka on ohjannut esityksiä muun muassa Kansallisteatteriin, Kansallisoopperaan, Ryhmäteatteriin, KOM-teatteriin, Teatteri Takomoon, Teatteri Vanhaan Jukoon, Saimaan Teatteriin, sekä kuunnelmia YLE:lle. Hänen ohjaamansa Ihmepoika A -ooppera valittiin vuoden 2017 parhaaksi oopperaksi kansainvälisessä Young Audiences Music Awards (YAMawards) -kilpailussa.

Riikka Oksanen.