Skip to content

Maratonbileet, uusia rituaaleja, 1940-luvun kabareetunnelmaa. Taistelua Amazonista, taiteen selviytysmiskamppailua ja koodattuja riisinkeittimiä. Yhteiskunnallista teatteria, multimediallisia näyttämöteoksia ja kollektiivista leikkiä. Tätä ja paljon muuta on && Espoon teatterin uusi festivaali, &Fest – Focus Gent.

&Fest – Focus Gent tuo Belgiasta Suomeen kuusi ajankohtaista ja keskenään erilaista esittävän taiteen teosta alan merkittävimmiltä ohjaajilta ja uudenaikaisilta teatteritaloilta. Kokonaisuuden inspiraationa ovat Gentin kaupungin arvot united, offbeat, groundbraking, jotka edustavat myös &&:n arvoja uuden etsimisen, status quon haastamisen ja yhteen tulemisen äärellä.

Esitykset levittäytyvät &&:n kahdelle stagelle sekä Tanssin Taloon 5.–28. maaliskuuta. Näytösten lisäksi festivaalille rakennetaan myöhemmin julkaistava lisäohjelmisto, johon lukeutuu taiteilijatapaamisia, keskustelutilaisuuksia ja ammattilaistapahtumia, bileitä unohtamatta. Festivaalin ovat mahdollistaneet Jane ja Aatos Erkon säätiö sekä The City of Gent ja Flanders State of the Art. <3 ”Belgian Gent on Euroopan tällä hetkellä ehkä mielenkiintoisin teatterikaupunki. Suomessa pääkaupunkiseudulta uupuu isomman mittaluokan esittävän taiteen festivaali. && on ottanut lähtökohdakseen nämä ilmiöt, ja tuloksena on &Fest – Focus Gent. Kuusi maailmanluokan esitystä, keskenään hyvin erilaisia. Keskusteluja esittävästä taiteesta ja maailmasta. Bileitä ja yhdessä olemista. Näköaloja ja uusia perspektiivejä. Niitä kaipaamme tähän maailmanaikaan kaikki. Mukaan siitä!”, sanoo Erik Söderblom, &:n johtaja.

Ohjelmistossa

ONE SONG: Histoire(s) du Théâtre IV

Urheilukilpailu, rockkonsertti vai tanssimaraton? Tule ja päätä itse. Ohjaaja Miet Warlopin ONE SONG toistaa yhtä kappaletta uudelleen ja uudelleen, kuitenkin koko ajan muuttuen. Sekoitus intensiivistä musiikkia ja liikettä muodostuu kollektiiviseksi kokemukseksi, joka ei jätä ketään kylmäksi. New York Timesin vuoden 2022 parhaimpiin esityksiin valikoitu – eikä suotta.

Antigone in the Amazon

Ohjaaja Milo Raun Antigone in the Amazon teos modernista kolonialismista ja paikallisyhteisön taistelusta oikeuksistaan kapitalismin koneistoa vastaan Amazonilla. Brasiliassa dokumentoidut tallenteet sulautuvat kansainvälisen näyttelijäkaartin myötä allegoriseksi näytelmäksi, joka kertoo tarinan poliittisesta protestista ja kollektiivisesta sankaruudesta. 

S 62° 58’ W 60° 39’  

Älä anna hankalan nimen hämmentää – tämä ”koordinaattiesitys” on yhtä aikaa visuaalisesti vaikuttava, pohdiskeleva kuin hauskakin. &&:n yhteistuottama fyysinen teatteriteos on yhden maailman arvostuimman tanssiteatterin, Peeping Tomin käsialaa. Esitys kertoo haaksirikkoon joutuneesta ihmisjoukosta ja toimii metaforana taiteilijoiden henkilökohtaiselle selviytymiselle nykymaailman kriisien keskellä

Cuckoo

20 vuotta sitten koettu talousromahdus ja sen vakavat yhteiskunnalliset seuraukset on punottu Cuckoossa dialogiin, jota ohjaaja Jaha Koo käy koodattujen älyriisinkeittimien kanssa. Mustan huumorin kautta Jaha sekä riisinkeittimet Hana, Duri ja Seri purkavat Etelä-Korean lähihistoriaa yhteydessä ohjaajan omiin kokemuksiin ja pohdintoihin onnellisuudesta, talouskriiseistä ja kuolemasta.

Esityksestä Funeral. Henkilö kyykyssä teatterin näyttämöllä, pitelee käsissään koristevaloja.

Funeral

Funeralin taustajoukko, eli Ontroerend Goed on tuttu &&:n yleisölle mm. korona-aikojen TM-esityksestä, jossa he tuottivat esityksen yhdelle katsojalle kerrallaan. Festareille heiltä saadaan teos, joka luo uudelleen hautajaisten ja muiden perinteisten seremonioiden kaavat. Funeral on teatterillinen, lempeän interaktiivinen ja immersiivinen rituaali, joka luodaan yhdessä pienen yleisöjoukon kanssa.

Circus Ronaldon esityksestä Swing. Sirkustaiteilija jongleeraa kolmella keilalla teatterin näyttämöllä.

Swing

Circus Ronaldo tulee jo kuudetta kertaa Espooseen, koska tästä suursuosikista ei kukaan saa tarpeeksensa. Tällä kertaa vierailun ohjaksissa on sirkusperheen uusi sukupolvi Nanosh Ronaldon johdolla. Akrobaatit, trapetsi- ja tulitaiteilijat, muusikot ja jonglöörit rakentavat 1940-luvun kabareen tummanpunaista samettia ja röyhkeää jazzia säästelemättä. Taattu elämys koko perheelle.

Festivaaliliput

Liput kaikkiin esityksiin ovat nyt myynnissä &&:n lipputoimistossa sekä Lippu.fi-myyntipisteissä.

Etkö osaa päättää minkä esityksen valitsisit? Ei hätää! Valitse festaripaketti ja saat useamman esityksen liput alennettuun hintaan. Koe joko puolet festariesityksistä tai kerää koko sarja.

Festaripaketti
XL 168 € – kuusi esitystä, vapaavalintaiset näytökset
M 84 € – kolme esitystä, vapaavalintaiset näytökset

Festaripaketti YOUNG (alle 30-vuotiaille, opiskelijoille ja työttömille):
XL Young 108 € – kuusi esitystä, vapaavalintaiset näytökset
M Young 54 € – kolme esitystä, vapaavalintaiset näytökset

Huom! Pakettiliput voi varata vain teatterin lipputoimistosta p. 09 4393 388, info@espoonteatteri.fi. Yksittäiset liput sekä kimppa- ja ryhmäliput ovat myynnissä myös Lippu.fi-verkkokaupassa ja toimipisteissä.

Varatuissa lipuissa on 2 viikkoa lunastusaikaa ja ne voi lunastaa joko teatterin lipputoimistosta, Lippu.fin palvelupisteistä tai R-kioskista.

Esityspaikat

&&Louhi (Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, Tapiola)
&&Revontuli (Revontulentie 8A, Tapiola)
Tanssin talo (Kaapeliaukio 3, Ruoholahti)

Ammattilaisille

Lippupaketeista ei saa alennusta teatterialan kortilla. Näytöskohtaisesti tarjoamme teatterialan lippuja 18–20 € / kpl ja niitä saa varata teatterialan kortilla 2 kpl / esitys. Liput voi varata teatterin lipputoimistosta p. 09 4393 388 (ti - pe klo 11–17) tai info@espoonteatteri.fi. Varatut liput tulee lunastaa 2 viikon kuluessa joko teatterin lipputoimistosta, Lippu.fin palvelupisteistä tai R-kioskista.

Teatterialan lippuja saa myös Lippu.fin verkkokaupasta 10 päivää ennen esitystä, jos lippuja on silloin vielä jäljellä.

&Fest – Focus Gent -ohjelmiston lippuja ei voi jättää lunastettavaksi lippukassalta!

Laten we het feest beginnen!